Barion Pixel

Kell egy jó kifogás? Tessék!

By Leave a comment

Elegem lett. Ez most egy hosszabb bejegyzés lesz, de felhúztam magam.

Tele van a FB olyan képekkel, amik a következőt tartalmazzák: ha van célod megoldást, ha nincs, kifogásokat keresel. NA EZ HÜLYESÉG.

Tudod, miért gondolom ezt? Mert amit te kifogásnak látsz, az félelem. Nagyon mély, egzisztenciális vagy kapcsolati félelem.

Ismerek egy sereg embert, akinek vannak céljai, mégsem indul el.
Tudja, merre kellene mennie, egyszerűen nem megy, nem képes rá. Mert olyan korlátozó, tudatalatti félelem programok futnak a fejében, amin nagyon nehéz egyik napról a másikra önerőből változtatni. Mondjak példát?

-Nem fogok tudni megélni abból, amit szeretek is csinálni.
-Nőként nehezebb vállalkozni
-Ha tényleg bejön az ötletem, és javul az anyagi helyzetem, a családom hozzám fog járni kölcsönért.
-Nem valósíthatom meg az álmaimat, mert akkor túl nagyra növök és elhagy a párom… Túlnövök a férjemen, ez milyen ciki lesz neki….
.
.
Még hosszan sorolhatnám. Ezeknek akár tudatában vagyunk, akár nem, mindenképp bénítóan hat ránk. Félsz. ÉS EZÉRT KERESEL KIFOGÁST, mert azt mégsem lehet ma kitenni a társadalom elé, hogy nézzétek, marhára be vagyok tojva, inkább maradok a fenekemen!

Szóval ha nagyon erős vagy, nagyon motivált, akkor túl tudsz lépni ezeken, fogcsikorgatva, de elindulsz, és aztán segít a lendület. De a többségnek kell a segítség, és ez nem szégyen! Teljesen normális. Mint ahogy ha nem megy a nokedli főzés, akkor keresel hozzá a neten vagy a nagymamánál segítséget.

Egy szó mint száz, szálljunk le arról, hogy megbélyegezzük azokat, akik nem haladnak ezerrel a céljaik felé, ne gúnyoljuk őket azzal, hogy csak kifogásokat keres. Ha azt látod, hogy valaki kifogásokkal tartja magát távol a céljaitól és a boldogságtól, akkor inkább segíts neki. Növeld az önbizalmát. Oldd a félelmét. Biztasd. Szeretgesd. Vagy küldd el hozzánk egy tréningre, konzultációra.

Timi

Tagged under:

Leave a Reply