Barion Pixel

Készen állsz arra, hogy megtanuld a szeretteid nyelvét?

By
szeretetnyelvek

Mi mozgat meg minket, embereket?

Miből merítünk energiát?

Mi adja a LEGNAGYOBB löketet?

A szeretet.

 

Te elgondolkodtál már valaha azon, hogyan kezeled a barátaidat? Hogyan viszonyulsz a családtagjaidhoz? Hogyan bánsz a pároddal? Egy nyelvet beszéltek-e egyáltalán? Ha a kérdésre NEM a válasz, akkor mindenképp olvass tovább!

Mert a lényeg csak most jön.

Nem szeretnéd, ha megromlana a viszonyod a szüleiddel? Kétségbeesnél, ha a gyermekeid szeme nem szeretettől, hanem valamilyen negatív érzéstől csillogna? Szilánkosra törnél, ha a párod azt mondaná: vége?

 

Igazán jó kapcsolatokat akarsz kialakítani?

 

Mindjárt mondom, mit kell(ene) tenned, de előtte hadd mutassak meg még valamit:

A SZERETETNYELVEKET.

 

Az 5 szeretetnyelv

 

Az öt szeretetnyelvet Gary Chapman amerikai író és párkapcsolati szakértő, tanácsadó alkotta meg. Szerinte a szeretetnyelv megmutatja, hogyan fejezi ki az adott ember a szeretetét, és hogyan éli meg azt. Vagyis: honnan tudja, hogy a másik tényleg szereti?

 

Ezek a szeretetnyelvek a következők:

  • elismerő szavak
  • minőségi idő
  • ajándékozás
  • szívességek
  • testi érintés

 

Vagyis, ha a párod szeretetnyelve az elismerő szavak, a dicséret, hiába halmozod el ajándékokkal. Mert ő nem arra vágyik…

 

Élettelen helyett élő kapcsolatok a szeretetnyelvekkel

 

És el is érkeztem a mondandóm lényegéhez: gondolkodj el, mi az a pici plusz, amellyel jobbá tudod tenni a szeretteid napját? Például tudod, hogy éppen valami izgalmas dolog történik a barátod életében, ezért rákérdezel, majd hagyod, hogy kicsattanó örömmel és sugárzó mosollyal meséljen róla.

 

Vagy tudod, mi a párod kedvenc étele, és megfőzöd neki. Netán a gyermeked épp dolgozatot ír matekból, és becsúsztatsz a könyvébe egy „sok sikert” üzenetet.

 

Ehhez azonban az kell, hogy megfigyeld a szeretetnyelvüket. Meg kell látnod, hogyan tudsz kapcsolódni hozzájuk ezeken a nyelveken keresztül.

 

Valakinek az érintés a szeretetnyelve. Őt öleld meg!

 

Valakinek a dicsérő szavak. Neki mondj egy (igazi!) bókot. Mondd el, hogy miért fontos az életedben.

 

Nekem a szívességek az egyik szeretetnyelvem. Amikor valaki elintéz helyettem valamit. Például, amikor a tesóm átugrik kajával, mert sokat főztek, és nem fogyna el.

A lényeg:

Mi az, amivel el tudod kényeztetni a másikat?

Ezek annyival szeretettelibbé, élőbbé tudják tenni a kapcsolataidat.

 

Lényegtelen, hogy párkapcsolatról, barátságról vagy üzleti kapcsolódásról van szó, tedd szebbé az emberek életét! Nem kell nagy dologra gondolni, csak egy kis apróságra.

EGY PICI PLUSZRA!

Úgy érzed, te is megérdemelnéd a szeretetet, mégsem kapod meg? Csak adsz és adsz, de mintha nem kapnál vissza semmit? Ha maradéktalanul elégedett lennél önmagaddal, meg sem fordulnának ilyen gondolatok a fejedben. J A szeretet neked is jár, de ne mástól várd el, HANEM ÖNMAGADTÓL!

Úgy érzed, ez nem megy?

Itt az orvosság!