Barion Pixel

Ki a mókuskerékből!

By

Miért szeretjük a nyaralást? Miért szeretünk szerelmesnek lenni? Miért jó egy átbeszélgetett éjszaka a barátokkal?

Mert különleges. Mert igazán jelen vagy. Mert különleges a pillanat, a nap, az éjszaka. Nem rutin. Nem mindennapos. Mert lehet ünnepelni. Mert lehet rá emlékezni.

De miért ne lehetne akár minden nap ilyen? Miért vársz a különleges alkalomra? Miért ne állhatnál meg munka közben egy percre igazán élvezve a kávédat? Miért ne ülhetnél be úgy az autódba, hogy élvezed a kényelmét és az áldását egy percre? Miért ne nyalhatnád a fagyid egy munkanap végén teljes odafigyeléssel és élvezettel, csak a hidegre és az ízekre koncentrálva?

Minden nap találhatsz különleges pillanatot. Ünnepelheted az életet. Én sokszor kezdem úgy a napot, hogy köszönetet mondok érte, ma is felébredtem. Mert ez sem triviális. De gyakran én is belesimulok a mókuskerékbe és észre sem veszem a csodálatos, különleges életem. Pedig ha akarom, rengeteg egyedi és csodás, különleges pillanatot találhatok. Hogy óra nélkül kelek. Hogy jógázok egy fantasztikus stúdióban, már nyolc éve. Hogy csodálatos ügyfeleim vannak. Hogy meleg az este a teraszon. És a bor finom. Ne korlátozd a csodát a nyaralásra, szerelemre, bulira.

Legyen holnap is csodákkal teli, megélt, különleges pillanatokkal a napod. Köszönöm az inspirációt Beáta Gál