Barion Pixel

Élvezd!

By

Erősödik a szél, jön a vihar megint. Ülök a teraszon a bodza fröccsömmel, és a hűvös szél borzongatja a meztelen vállam és karom. Minden mást takaró burkol. Mégsem igyekszem befelé a teraszról. Néha kell egy ilyen este, amikor minden érzékszervemmel a jelenben vagyok. Betör az eső permete is. De még élvezem. Kinyitom magam a jelennek.

Figyelem az illatokat, a forró nap utáni kontrasztot, és igyekszem kikerülni a panaszkodós üzemmódból: milyen hideg ez a nyári este. Hiszen fél órája még melegem volt.

Az elégedetlenség mintha genetikus lenne. Ha 32 fok van, az a baj, ha 18 fok van este, az a baj. De hát ez az életem. Mi lenne, ha együtt mozdulnék vele, és élvezném?

Az eső néhány széllökéssel betör a teraszra, érzem a pléden, ahogy nyomot hagy rajta. Mégsem menekülök be. Ez csak víz. Majd megszárad. Túlbiztosítjuk, túlvédjük magunkat. Nincs helye a természetnek, az izzadásnak az esőnek, a kényelmetlenségeknek. A mai instant világ arra tanít, nem kell elviselned semmit. Bekapcsolod a klímás, vagy bemenekülsz az eső elől.

Így vagyunk a kellemetlen érzésekkel is. Nem elviselhető a várakozás. Nem válaszolt az sms-emre már egy órája. Nem elviselhető a bizonytalanság. Nem elviselhető, ha nem tudom, mit akarok. Ha feszültség van bennem. Azonnal meg kell oldani! Pedig ezek termékeny állapotok. Nem kellemesek, de mindig egy jobb, magasabb szintre visznek. A technológia fejlődésével mintha elveszett volna természetes megküzdési képességünk.

Minden azonnal kell. Most már döntse el, mit akar. Most legyen azonnal vége a fájdalomnak. Minden erről szól. A reklámok diktálják az elvárásainkat.

Pedig az élet más. Ha esik, hát esik. Ha idő kell a döntéshez, hát idő kell hozzá. Ha tanulnom kell a fájdalomból, hát megfigyelem.

Maradj kapcsolatban magaddal. A természettel. A megfigyeléssel. A rád tett hatással. Élvezd a jelent. Akkor is, ha fáj. Sokat tanulhatsz belőle.

A plédem meg majd megszárad reggelre….

Szeretettel, Timi

Ui: ha szeretnél jobban kapcsolódni önmagadhoz, az igényeidhez és a vágyaidhoz, szeretnél egy tisztább belső vezérlő rendszert, neked szól a most induló Így vagyok normális, és élvezem kurzusom. Várlak szeretettel!