Barion Pixel

Elengedés…

By

Senki nem mondta, hogy könnyű lesz. Senki nem ígérte, hogy csak a rózsaszín, vattacukor illatú úton kell végig menni, és egyenes az út az új életbe…

 

Szombaton elkezdtem elindulni. Elvitték a TV-m, amit hónapok óta nem használtam, és a teraszon lévő étkező asztalt. Majd jött a barátnőm, hogy kipakoljuk a tárolót, „Eladni“, „Marad“ címkékkel ellátott dobozokat kreálni. Jó munkát végeztünk, az eredmény hozta a 80-20 szabályt :)

 

És amikor elindult haza, még a garázsból sem gördült ki, nekem már potyogtak a könnyeim. Mert a tárgyak elengedése egy dolog. De szépen lassan búcsúzom a szeretteimtől is. Igen, most is a könnyek homályosítják a képernyőt, ahogy ezt írom. De nem bánom.

Nem lehet, nem szabad megspórolni a fájdalmat. Ha elfojtod, visszaüt.

Mert az újnak születése fájdalommal is jár. A tojást fel kell törni, hogy a kismadár megszülessen és repülhessen.

Ne félj a fájdalomtól. Ne menekülj. Ne akarj azonnal jókedvű lenni. Megvan az ideje a gyásznak és a fájdalomnak. Egy a lényeg: ne azonosulj vele. Ne válj eggyé vele.

Miután lejárt az ideje, tegyél fel egy új lemezt. Az elengedés egyben megújulás. Az elengedés helyet nyit másoknak. A tárgyak eladás fájdalmas, hiszen emlékek fűznek hozzá. De úgy is nézhetek rá, hogy a hőlégballonból dobom ki a ballasztot. És ezek a tárgyak veszik meg a repülőjegyemet az új életemhez. A barátságaimat pedig megméri majd az idő és a távolság. Nem kell hetente találkozni ahhoz, hogy szeressük egymást.

Az új mottóm: minden csak egy repjegy távolságra van.

Ha fontos valami, valakinek én kellek, de nagyon, itt leszek. És fizikai közelség nélkül is itt vagyok.

Őszi napéj egyenlőség volt 22-én. Lehull a lomb. Ideje elengedni azokat a dolgokat, aminek lejárt az ideje. Lépj túl a megszokásokon. És itt a betakarítás ideje. Élvezd a gyümölcsét az idén befektetett munkádnak.

Kuckózz be egy takaró alá a teáddal, forralt borral, és miközben illatcsíkot húz a sült tök vagy a gesztenye a sütőben, vedd számba, mi minden történt eddig az évben. Mit értél el. Mi tölt el boldogsággal?

Ideje van az aratásnak.

 

De ne lankadj. Ez még nem a megpihenés időszaka. Ideje erőt gyűjteni az év végére. Tudom, hogy vannak terveid, számok, célok… De a legnagyobb eredmény az lesz, ha megbékélsz önmagaddal, ha megszereted önmagad, és felveszed az életed ritmusát. Tegyél érte ma is valamit.

 

Az életben egy dolog állandó: a változás. De ha te ott vagy magadnak, mindig, rendületlenül, akkor jelen van a stabilitás a változásban.

A többit pedig engedd el. Ami a tied, úgyis visszatér. Kérés nélkül.

Gyönyörű vasárnapot! Timi

Ui: már lehet előregisztrálni a következő online programomra, aminek témája az ÖNSZERETET. Ha érdekel, írj email-t a hello@sikergondolkodas.hu címre, és először kapsz róla értesítést!