Barion Pixel

Itt az ideje meggazdagodni!

Gazdagnak lenni nem ciki, nem érdem.

Egyszerűen többet tehetsz a világért, miközben nem kell a pénzen aggódnod.

A pénz energia. Egyensúlyban lévő élethez ezzel is barátságban kell lenned!

Csatlakozz 5 percre hozzám! Ezt a cikket ennyi idő elolvasni. Garantálom, megéri!

Több értelme van, mint a FB-on görgetni... Ám ha a tanulmányra nem vagy kíváncsi, de szivesen javítanál a pénzügyeiden, görgess az oldal aljára!

Miért maradunk szegények?

Figyelem, világrengető infók, csak saját felelősségre :)

• Miért elfogadottabb társadalmilag szegénynek lenni, mint gazdagnak?
• Szereteik-e a pénzt a szegények?
• Hogyan függ össze a szegénység és a túlsúly?
• Miért van ma annyi glutén érzékeny a szegényebbek között?
• Miért utáljuk a gazdagokat, miért neheztelünk rájuk, amikor mi is arra vágyunk?

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kapod meg a választ az esszémből, sőt arra is, milyen gondolatokat, programokat kukázz ki az életedből, ha a gazdagság elérése a vágyad, célod.

Vajon a szegények szeretik a pénzt szerinted? Elsőre tuti rávágnád, hogy igen. Pedig egy sor egész más érzés kötődik a pénzhez a szegényeknél.

Először is az AGGÓDÁS. Lesz-e elég. A FÉLELEM. Ha van nekem, tuti elveszik, kirabolnak, jön egy extra számla. Az egyik legtipikusabb jelenség, ha van egy kis extra bevételed, máris bejön egy kazán elromlás, a kocsin kell valamit szerelni. Meg sem melegszik nálad. És mi erre a klasszikus mondat? Semmi gond, legalább van miből fizetni, ha már így alakult. Mire tanítod ezzel az agyad és az Univerzumot? Ha bejön valami extra, kell egy extra kiadás is, mert megborul a rendszer különben. Sok ember fél a pénztől...

És akkor még nem beszéltünk a KILÁTÁSTALANSÁG érzéséről. Feltűnt már, hogy a legnagyobb szegénységben élők költenek cigarettára, alkoholra, és tuti ott vannak a Mekiben a segély/fizetés érkezése napján? Mi lehet ennek a pszichológiája, hiszen nekik kéne leginkább spórolni? A megérdemlem érzés. Úgysem jövök ki a hó végéig a pénzemből. Nehogy már ezt a kis örömöt ne engedjem meg magamnak... Sosem fogod őket észérvekkel meggyőzni, hogy takarékoskodjanak, fizessék a hitelt és pár év múlva jobb lesz. Nem azért, mert buták, vagy javíthatatlanok. Hanem mert olyan mélyen beégtek ezek az érzések.

A furcsa az, hogy a gazdagok általában nem viszonyulnak érzésekkel a pénz felé. Ők racionálisan gondolkodnak a pénzről. Mibe érdemes tenni és mibe nem. Nem félnek tőle. Élvezik, mint egy jó kártyapartit. Ha mégis kellene egy érzést megfogalmazni, akkor imádják. De nem, mint egy szentet, hanem mint a sikerük egy mértékegységét.

És ez nem úgy alakul ki, hogy először szegények, addig félnek, aggódnak, majd gazdagok lesznek és már nem félnek, és racionálisan kezelik. Pont fordítva. Először amíg szegények, kitakarítják a félelmeiket, az aggódást a sutba dobják, és elkezdenek azon gondolkodni, mi lenne, ha a pénz nem lenne probléma. Írnak egy listát. Majd akár probléma a pénz, akár nem, úgy cselekszenek, ahogy a listán szerepel. Csak azokból a szegényekből lehet gazdag, akik átalakítják a pénzzel kapcsolatos érzéseiket.

Én hetente biztos csinálok egy ilyen konzultációt ThetaHealing-gel valakinek, aki megunta, hogy szegény, és inkább kifizeti az átalakulás díját (vagy nem fizeti ki és tanul könyvekből, a weboldalamról, videókból). Minden megoldás jó, csak hagyd abba az aggódást!

Tony Robbins az egyik kedvenc motivációs trénerem. Igazi ikon, sok százezer ember életét változtatta meg. Ő azt tanítja, a jobb eredményhez jobb kérdések kellenek.

Ne azt kérdezd magadtól, miért lehetek ilyen szerencsétlen, miért nincs erre pénzem, miért kerül ennyibe Timinél egy tréning, mikor fog a kormány végre tenni valamit, mikor húzzák a lottót. Keress jobb kérdéseket. Miben vagyok tehetséges? Miből lehetne pénzem? Mennyi pénz hever a lakásomban szanaszét, felesleges tárgyak formájában? Hogyan engedhetném meg magamnak a tanfolyamot? Ezek a kérdések arra serkentik az agyad, hogy megoldásokat kutasson fel!

Jó kérdések. A legfontosabb kulcs a jó élethez. Tudom. 17 éve kérdezni tanítom az embereket és kérdezem saját magam is. Én is úton vagyok folyamatosan.

Most pedig nézzük át, milyen általános programok, gondolati minták gátolnak még a gazdagság elérésében? Tartok Money Mindset-(pénzhez való jóviszony) tréninget, ahol abban segítem a résztvevőket, hogy megtalálják és utána feloldják ezeket a programjaikat. Egy gyakorlattal kezdünk, összeszedjük, ami az ő fejükben van a gazdagságról és a szegénységről.
Ilyenek szoktak előkerülni: (zárójelben a tanításuk)

• Szegények vagyunk, de büszkék ( a szegénység érték)
• A gazdagoknak tönkre megy a házassága (miért a szegényeknek nem?)
• Nem lehetsz egyszerre sikeres és rendezett családi életű. (pedig de. Kinek van több ideje, pénze kettesben hétvégézni egy romantikus helyen a párjával? A gazdag vajon tétovázik a virágbolt előtt, mert télen drága a vágott virág, és nem fér bele a kajapénzbe?)
• Legyél boldog azzal, amid van. Jobb a sűrű fillér, mint a ritka Forint. (Ha a filléreket hajtod, sosem leszel gazdag, csak elfoglalt. Legyen a célod a Ft! Sőt, az EUR!)
• Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. (Ha a kicsit kezded értékelni és az elégedettség érzését erősíted, akkor meg fogsz alkudni azzal, ami van. Feltünt már, hogy a negatív jelzők közé soroljuk a nagyravágyást? ☺
• A becsület többet ér minden pénznél. Csak az első milliómat ne kérdezd, honnan szereztem. (szóval gazdagon nem leszel becsületes)
• Minek hajtani a több pénzért, úgysem viheted a sírba. (jól megnyugtatja a lelkünket, de azért amíg életben vagyok, más a lehetőségek tárháza)

Egy kicsit kutakodtam a neten, és nézd, mit találtam.
Elítélő, lenéző stílusban írt cikkek, fotók gazdag csemetékről, akik a pezsgőt a csapba öntik. Fujj! Ugye, hogy neked is elment a kedved a gazdagok életétől? ☺☺☺
http://www.femina.hu/otthon/gazdag_fiatalok_hazai?img=8&code=0000130989013104715dq5v93vsga#kepescikk

És akkor még csak szegény pénzt beszéltük ki, nem is esett szó a gazdagság többi lábáról! A gazdagság ugyanis nem csak pénz. A kapcsolati tőke, és a tudás is „forrás”.
Nézzük például a kapcsolati tőke értékét és a hozzá tartozó korlátozó gondolatokat, tudatalatti mintákat.

Pénzt csak munkával lehet keresni. SOK pénzt pedig SOK munkával. Ez már eleve butaság. Mind a 2 mondat. Mert pénz ezer és egy úton áramolhat hozzád.

Van nekem 1-2 ismerősöm, aki szuper jól él, de igazából senki nem tudja pontosan, miből. Egy borfesztiválon kikérdeztem egyiküket: pont a kapcsolati tőkéjéből. Összehoz embereket. Befektetőt startup cégekkel. Nagyvállalatot szuper IT-s fejlesztővel. És mindkét féltől pénzt kér. A szegények szemében ingyenélő. Hiszen nem termel semmit, nem állít elő semmit. Csak ebédel és kávézik egész nap emberekkel. Fujj ugye? Tudod, mennyire hálásak neki akiket összehoz? Ez is lehet igazi, értékteremtő munka. Persze van benne pár éve, amíg kiépítette ezt a kapcsolati hálót... A szegények szemében ingyenélő...

Érdekel már, mikor jutunk el végre a túlsúly és a szegénység gazdagság összefüggéshez? MOST!!!

Gondolj bele, régen kik voltak kövérek? Csak a gazdagok! Mert nekik volt több eledelük, mint amennyit elégetett a napi mozgás. Nekik volt zsíros husi, cukor félék, fehér kenyér...

Ma nagyon sok ember azzal kompenzálja, szimulálja a gazdagságot, hogy hízik. Mert bent van a zsigereikben, hogy a kövérek gazdagok. Tudatalatt hordozzák a mintát. Jópár embernek sikerült a fogyását segítenem azzal, hogy ezt az egyszerű programot lecseréltük...
És itt jön a képben a glutén érzékenység. Fogadjunk, már magadtól is kitalálod, hogy függ össze a gazdagsággal! Igen, búza jó nagy mennyiségben szintén csak a gazdagoknak jutott. A glutén érzékenység bizony szintén jó adag szegénység hitrendszert hordoz...

Még valami könnyedet szeretnék hozni neked a végére: ez pedig a gazdag gondolkodásúak és a szegény gondolkodásúak közti különbség, amikor a Teliholdas kívánság listájukat írják a meditációmra. Ebből egyből tudom, ki milyen gondolkodású. A szegény mentalitásúak (nem feltétlenül nagyon szegények) , amire szükségük van. A gazdagság tudatúak azt, ami jól jönne, ha meglenne.

Mi az imájuk? A szegényeknek:Teremtő, add meg, amire szükségem van (mindennapi kenyerem). A gazdagoknak: legyen mindig több, mint elég. A szükség szót egyszerűen száműzték a szótárukból. Ezért arra szoktam kérni a meditációra érkezőket, legalább 5-6 édes kicsi semmiséget is írjanak fel, ami szuper ha megérkezik, de nem dráma, ha mégsem. Tippelj, mi jön meg először a listákról. Ez. És nem a 2 éve mindíg felírt autó. Mert az kell a munkájához. Furcsa, nem? Nem. Könnyedtséggel könnyebb teremteni is.

És végül, kedves olvasóm, ha volt kedved és türelmed végig olvasni az esszém, ajándékul itt van néhány ThetaHealing-es csereprogram a gazdagság témához. Semmit nem kell tudnod a technikájáról. Ha érdekel, majd olvass utána a honlapomon, vagy hívj fel.

Ha kéred ezeket, akkor szimplán csak mond igent, és megérkezik hozzád ez a csomag.

Tudom a Teremtő legmagasabb definícióját a pénzről, gazdagságról, vagyonról. Lehetséges, biztonságos ez számomra, és tudom, hogyan birtokoljam. Már gazdag vagyok.
Tudom, hogyan éljem az életem a gazdagokra való neheztelés nélkül.
Tudom, milyen érzés tehetősnek lenni, tudom, több jót tudok tenni a vagyonommal gazdagon, mint szegényen.
Elengedem azokat a kifogásokat és gondolati mintákat, amik eddig szegényen tartottak. Elengedem az összes fenti, az esszében felsorolt szegénytudatos akadályt, programot a gazdagságom útjából.
A pénz a barátom, a pénz jó, a pénz egy eszköz.
A pénzt használom, az embereket szeretem és nem fordítva.
Megengedem, hogy a bőség bármilyen módon utat találjon az életebe, elengedem azt a gondolatot, hogy csak kemény és szívós munkával lehetek gazdag.
Minden nap újabb és újabb lehetőségeket fedezek fel, és aknázok ki a tehetségem értékesítésére és a gazdagság elérésére.
Az időm helyett a tudásom és a kapcsolataimat használom pénz szerzésre.
Nem keresem a pénzt. A pénz megtalál engem. Nyitott ajtókkal várom.
Bőség az életem. Minden téren, nem csak az anyagiak terén. Szeretek élni.

Igen Timi, ez engem is érint, és most változtatok!