Barion Pixel

IDŐGAZDÁLKODÁS TRÉNING

IDŐGAZDÁLKODÁS TRÉNING

TRÉNING VIDEÓK

Első rész: Az időd az életed.

A legfontosabb a szemlélet. Az időd az életed. Ez az, ami nem újra teremthető. El kell dönteni, mivel akarod tölteni az életedet. Ki kell lépni abból, hogy olyan feladatokkal töltsd az idődet, amit nem szeretsz csinálni, ami nem visz előre.  Minden egyes nap kapsz 24 órát, ami mindenképpen el fog fogyni, az a nem mindegy, hogy mire használod fel.

 

Második rész: Sürgős vs fontos

Sürgős: valami, aminek a határideje közel van.

Fontos: valami, ami a céljaim felé visz, hozzátesz az életemhez.

Harmadik rész: Prioritás

Ne aggódj, ne stresszelj az időbeosztásodon! Legyél egy kicsit gyengéd magaddal! Ne szekáld magad, ha valami nem fért bele! A legtöbb, amit tehetsz, hogy megtanulod a dolgok elvégezetlenül hagyásának képességét is. Ne a feladatok, a „kellenének” irányítsák az életedet. Ne felejtsd el, Te már értékes vagy önmagadban is! Te már letetted a voksot önmagad mellett, a  fejlődés mellett. Máris többet tettél, mint a legtöbb ember. Ezt sose felejtsd el!

Negyedik rész: A tervezés

A napod 20 %-a hozza az eredményeid 80 %-át. Ezért nagyon fontos, hogy ne érezd magad frusztrálva, ha a napi teendők nagy részét időpazarlásnak érzed.

Ha beemelsz egy kicsit a fontos, de nem sürgős dolgokból, megnöveled ezt a százalékot, az jelentős változást fog hozni. Nem kell fenekestül felforgatnod az életed, csak változtass egy picit, ami minőségi javulást tud hozni.

Ötödik rész: Az esemény idő

Esemény idő szerint működünk alapvetően, de határidők szerint élünk. Totális stresszbe tudunk kerülni, ha valamilyen határidőhöz közeledünk.

Az esemény idő szerinti élet sokkal egészségesebb, mint a határidő szerinti élet. Figyeld meg mik a Te esemény időid és sokkal jobban fogod tudni tervezni a határidőidet.

Hatodik rész: A halogatás

Általában azokat a dolgokat szoktuk halogatni, amik nagyok, túl sok időbe telnek, vagy nem szeretjük őket. Halogatni tudjuk a rossz szokásaink lerakását is. Gondolom, mindenki ismeri a „Majd hétfőn…” szállóigét.  Ebben a videóban kivesézzük, hogy miért is szoktunk halogatni.

 

Hetedik rész: Meditáció

Meditáció az időgazdálkodás témájának lezárásához.